תודה
החיזוק היומי
חיזוק יומי להצלחה אמן ואמן
"להפוך" את העולם עבור מישהו אחר
אלמנה ענייה הגיעה אל הרב מאיר שמחה מדווינסק זצ"ל בעל ספר "אור שמח", עם סיר מרק שבישלה לילדיה הרעבים, כשהיא חרדה מפני ספק הלכתי שמא הבשר טרף.
הרב העמיק בסוגיה, הפעיל את גאונותו, ומצא פתח הלכתי מוצק להתיר את המרק.
באותו רגע נכנס לחדר תלמיד חכם והקשה קושיות למדניות חריפות שהוכיחו כי המרק אסור. הרב לא נרתע, ובגאונות עצומה סתר את כל טענותיו עד שהלמדן השתתק והאלמנה יצאה בלב שמח.
כשנשארו לבד, שאל תלמידו של הרב: "מדוע נלחם הרב בכוח כה רב? הרי קושיות הלמדן היו חזקות".
השיב לו הרב: "אילו המרק היה מיועד עבורי, הייתי מחמיר ולא אוכל ממנו לעולם. אך כאן לא מדובר בבטן שלי, אלא בלב של אלמנה ויתומים רעבים. כשמדובר בצער של הזולת, מחובתו של רב להפוך את העולם ולהפעיל את כל כוח התורה כדי להקל עליהם".
חודש אלול הוא חודד של חשבון נפש, חזרה בתשובה ותפילות, אך הוא טומן בחובו רובד עמוק של תיקון היחס שלנו לאחרים.
"אני לדודי ודודי לי" ראשי התיבות של אלול. האות י' האחרונה בכל מילה מרמזת על צדקה וחסד.
י' בגימטריה זה עשר, רמז שכשאדם נותן צדקה הוא נותן אותה בעשר אצבעות.
רוצים אנו שבורא עולם ינהג עימנו במידת הרחמים, ויכתוב אותנו לחיים טובים, למרות מעשינו.
אם נהיה רחמניים כלפי אחרי, נדון אותם לכף זכות, נחפש עבורם "פתחי היתר", ננהג בהם ברחמים נזכה ליחס דומה משמיים.
כשאתה ניגש לתקן את עצמך לקראת השנה החדשה, אל תסתפק רק בהחמרות אישיות ובתפילות ארוכות יותר. תחפש היכן אתה יכול להקל על סבלו של הזולת, היכן אתה יכול להשתמש בכוחך כדי לשמח לב שבור, וכיצד :להפוך" את העולם כדי לעזור למישהו אחר... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים. אמן!