רוטר
19.08.2026
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי

10
התראות
בס"ד

חיזוק יומי

לתפור לך בגד חדש לשנה החדשה

באחד הימים הגיע אל ביתו של הרב אברהם יצחק הכהן קוק בירושלים סנדלר תושב העיר.

הסנדלר היה שבור לב, דמעות בעיניו, ובידו נעל ישנה וקרועה לחלוטין. הוא פנה אל הרב בבכי ואמר: "רבי, הבט בנעל הזו. היא קרועה מכל כיוון, העור שלה יבש ומפורר, והסוליה מנותקת לגמרי. ניסיתי לתפור, להדביק, לחזק במסמרים, אבל שום דבר לא עוזר. אין לנעל הזו תקנה, היא אבודה.

באתי לשאול את הרב, האם כדאי לי להמשיך להתאמץ עליה, או פשוט לזרוק אותה לאשפה?"

הרב קוק לקח את הנעל מידיו של הסנדלר, הביט בה בריכוז במשך מספר רגעים, ואמר: "ראה, ידידי. כל עוד חוטי התפירה קיימים, וכל עוד ישנו אפילו סיב אחד קטן של עור שמחזיק מעמד אל תתייאש מהנעל הזו.

תפור עוד תפר אחד, הדבק עוד הדבקה אחת. לעולם אל תזרוק אותה".

הסנדלר יצא מביתו של הרב מחוזק ומלא תקווה, וחזר אל בית המלאכה שלו כדי להמשיך לעבוד.

העצה שנתן הרב לסנדלר, היא עצה לכל אחד מאיתנו - גם אם אתה מרגיש "קרוע" מבחינה רוחנית, נפשית או מוסרית, ונדמה שאין לך תקנה - לעולם אך תתייאש מעצמך.

יש בך נקודות טובות רבות! ואפילו אם יש בך רק נקודה קטנה אחת של טוב, של רצון, אפשר לתקן ולהתעלות.

במקום להרים ידיים ולזרוק את מה שנראה מקולקל, התפקיד שלך הוא להוסיף עוד "תפר" אחד של מעשה טוב, של מילה טובה, של אהבה, והדרך שלך סלולה לתיקון עצמי, לשיקום והרגשה טובה יותר.

חודש אלול הוא הזמן המדויק ביותר ליישום הדברים, זהו חודש של אמון מוחלט ביכולת התיקון של האדם.

"אני לדודי ודודי לי" ראשי התיבות של אלול, מראים על קרבה ואהבה.

הקב"ה מחפש את נקודת הטוב שבך, גם כשאתה מרגיש מרוחק מאד, בזוי ושפל.

יש כמובן להצטער על העבר, אך חשוב יותר לחפש את אור הנפש הקטן שבך, כדי להאיר את כל הנשמה שלך.

במקום להישבר מגודל המשימה או מחטאי העבר, אלול קורא לך לעשות צעד אחד קטן.

"לתפור" את נשמתך במעשה טוב, בקבלה קטנה או במילה טובה .

כל אלו יכולים להפוך אותך לאדם אחר, שמח יותר, מאושר יותר ומלא תקווה לשנה אחרת וטובה יותר... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא‏)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים. אמן!
1 תגובותמיון לפי