תודה
החיזוק היומי
חיזוק יומי - ג' תמוז
להדליק את האור בלחיצה אחת
באחד הימים הגיע אל הרבי מלובביץ' לשיחה פרטית - "יחידות" פרופסור בעל שם עולמי לפיזיקה.
הפרופסור, שהיה אדם הגיוני ומדעי מאוד, התרשם עמוקות מידיעותיו הרחבות של הרבי במדעים מדויקים, אך היה דבר אחד שהציק לו והוא החליט לשאול עליו באופן ישיר.
"רבי", אמר הפרופסור, "אני מעריך מאוד את חכמתך, אבל קשה לי להבין את מפעל השליחות שלך. אתה שולח בחורים צעירים ומשפחות למקומות נידחים בעולם, לעיירות קטנות בנפאל, לאזורים מבודדים באירופה ובארצות הברית. הם מגיעים לשם לבד, בלי קהילה תומכת ובלי אמצעים, אל מול סביבה שרובה חילונית או אפילו מנוכרת"
.
הפרופסור המשיך והסביר: "לפי חוקי הטבע, אם תיקח גוף חם קטן ותניח אותו בתוך סביבה קרה מאוד, הגוף החם לא יצליח לחמם את הסביבה. להיפך, הסביבה הקרה תצנן אותו במהירות והוא יתקרר בעצמו. הסביבה תשפיע על השלוחים הצעירים הללו, תקרר את ההתלהבות שלהם, והם פשוט ייטמעו בה או יישברו. כיצד אתה מסתכן כך?"
הרבי הקשיב לפרופסור בקשב רב והשיב: "פרופסור נכבד, הניתוח המדעי שלך נכון לחלוטין, אך הוא תקף רק לגבי חפץ דומם, כמו גוש פחם חם. פחם חם אכן יתקרר בסביבה קפואה.
אבל אני לא שולח לשם פחמים. אני שולח נרות מוארים. נר נושא עמו אש חיה. האש אינה מתקררת מהסביבה. להיפך, כאשר מקרבים אליה חומרים אחרים, היא מציתה גם אותם והופכת אותם לחלק מהאש.
הרוח אולי מנשבת, אך תפקידו של הנר הוא להמשיך לבעור, להפיץ אור, ולהדליק נרות נוספים סביבו עד שהסביבה כולה תתחמם".
לכל אדם יש בחירה האם להיות "פחם" שמושפע מהסביבה ומלחצים חברתיים, או להיות "נר" – אדם שיוזם ומשפיע, מביא עמו ערכים חיוביים, חום ואור לסובבים אותו.
גם כאשר נדמה שהסביבה קרה, חשוכה ומאתגרת, מעט מן האור והאמונה הפנימית שלך יכולים לחולל שינוי עצום ולהדליק ניצוצות אצל אנשים רבים אחרים.
לעיתים אנו מתקוטטים עם החושך, עם הבעיות והצרות, אל לנו להילחם בחושך, החושך והבעיות הם רבים, מה שעלינו לעשות זה להגביר את האור.
במקום לבזבז כוחות על כעס, ביקורת ומלחמה, עלינו לראות כיצד נעשה טוב לאחרים, טוב לעולם, וממילא האור יגבר על החושך... לפעמים זו רק מילה אחת קטנה שיכולה להאיר נשמה אחת גדולה...
תזכור תמיד, אם הגעת למקום שבו חסר חסד, חסר צדק או ידע - אל תתלונן שהמקום חשוך, זו בדיוק הסיבה שאתה נמצא שם, כדי להדליק את האור... ("חיזוק יומי" רונן קרתא)
יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים. אמן!