רוטר
05.07.2026
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי

10
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - ב' תמוז

זיווג מהשמיים, או עם בחירת ליבך?

בעיירה קטנה ברוסיה חי שדכן מתוחכם. יום אחד הוא הגיע אל הגביר העשיר הכי גדול באזור, ואמר לו בהתרגשות: "מצאתי את השידוך המושלם לבתך! מדובר בבחור גאון, עילוי עצום, הבחור הכי חכם בישיבת וולוז'ין".

העשיר התלהב מאוד, אך שאל: "ומי האבא של הבחור?"

השדכן גירד בראשו ואמר: "נו, הוא הבן של מושקה, עגלון פשוט ועני מהעיירה הסמוכה".

העשיר נעלב וענה בכעס: "בת יחידה של גביר כמוני תתחתן עם בן של עגלון? בחיים לא! תצא מהבית שלי!"

השדכן לא ויתר. הוא נסע מיד לעיירה הסמוכה, נכנס לבית המרחץ ומצא שם את מושקה העגלון, כשהוא עייף מעבודתו ואוכל חתיכת לחם יבש.

השדכן ניגש אליו ואמר: "מושקה, מצאתי שידוך לבן שלך. הבת של הגביר הכי עשיר במחוז!"

מושקה הסתכל על השדכן, צחק בקול רם ואמר: "השתגעת? הבן שלי הוא בחור ישיבה עָדִין שיושב ולומד כל היום. הגביר הזה בטח ירצה חתן שינהל איתו עסקים, יצעק על פועלים וייסע לירידים. הבן שלי לא מתאים לעולם הזה. אני מסרב!"

השדכן חייך, הרים את ידיו לשמים ואמר: "ריבונו של עולם, תראה מה זה. עם העשיר כבר סגרתי, עם העגלון כבר סגרתי, עכשיו נשאר רק שאתה תסכים בשמים, והשידוך מוכן!"

לעיתים אנו חושבים שאנחנו שמנהלים את העולם, מחשבים חשבונות של כבוד, כסף וכוח. אולם בסופו של דבר, כשמגיע הזמן הנכון, בורא עולם מסובב את הסיבות כך שכל החשבונות של בני האדם מתבטלים – והדבר שנקבע בשמים יוצא אל הפועל, לפעמים בדיוק בדרכים הכי לא צפויות.

האדם יכול לנסות לבנות חומות ומגבלות, אך התוכנית האלוקית תמיד תתממש בדרך הנכונה בשבילך.

"ארבעים יום קודם יצירת הוולד, בת קול יוצאת ואומרת: בת פלוני לפלוני" (סוטה ב').

אם נקבע לאדם עוד לפני שנולד מיהו זיווגו למה הדרך כל כך ארוכה ומתישה? כדי שעד שנמצא אחד את השנייה, נלמד להעריך את המתנה ולא ניקח אותה כמובנת מאליה.

חיפושים רבים נערכים כדי למצוא את "המכסה לסיר", עד כדי כך שבסוף אין סיר ואין מכסה.

אמר על זה הרבי מקוצק: "כשמחפשים חתן שהוא מלאך, בסוף נשארים בלי חתן ובלי מלאך, צריך לחפש בן אדם".

אם ההבנה תהיה שאתה עושה השתדלות ובורא עולם יתאים לך את "המכסה" הנכון לך, תהיה יותר רגוע, אתה לא תחפש את בחירת ליבך, אלא את בחירת הבורא.

לפעמים דווקא מי שהייתה או היה הכי מתאימים יצאו הכי לא.

כך בזיווג וכך בכל דבר בחיים, אנו עושים השתדלות, מכוונים גבוה, ונושאים תפילה לבעל "סיבת הסיבות" שיסובב לנו את הגלגל שיתאים בדיוק "למכונית" המסע שלנו בחיים... ‏("חיזוק יומי" - רונן קרתא‏)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים. אמן!
1 תגובותמיון לפי