תודה
החיזוק היומי
חיזוק יומי - כט' סיוון
איזו אהבה טמונה בייסורים
ציפור קטנה החליטה לעוף דרומה לקראת החורף. היא התעכבה ויצאה לדרך מאוחר מדי. מזג האוויר השתנה במהירות, והחל לרדת שלג כבד.
הכנפיים של הציפור הקטנה קפאו, היא לא הצליחה לעוף יותר, ונפלה ארצה בעיצומה של סופה, בתוך שדה פתוח וקר.
הציפור שכבה על האדמה הקפואה, מבוהלת ורועדת, והבינה שסופה קרוב. היא כעסה על עצמה ועל הגורל: "למה זה מגיע לי? איזה מזל גרוע! הכל רע!".
בעודה שוכבת שם ומחכה לסופה, עברה בשדה פרה גדולה. הפרה נעמדה בדיוק מעל הציפור, והטילה עליה גוש גדול וחם של גללים.
הציפור נגעלה והתמלאה כעס ועצב גדול וחשבה לעצמה: "לא מספיק שאני קופאת למוות, עכשיו גם בא עליי הלכלוך הזה? זה היום הגרוע בחיי!"
כעבור דקות ספורות, קרה דבר מדהים. גוש הגללים של הפרה היה חם מאוד. החום שלו החל להמיס את הקרח שעטף את הציפור. לאט לאט, הגוף שלה התחמם, והיא הרגישה כיצד החיים חוזרים אליה.
הציפור הבינה שהלכלוך שנראה כמו האסון גדול ומשפיל, היה בעצם מה שהציל אותה ממוות בקור.
אין אדם שלא עובר משברים וקשיים בחייו. ייסורים הבאים על האדם מגיעים אליו מאבא שבשמיים, אבא אוהב.
איזו אהבה טמונה בייסורים? מי צריך אותם בכלל?
כשבורא עולם מביא עלינו קושי, משבר, מחלה ועוד, התגובה הראשונה שלנו היא לעיתים קרובות: "למה זה מגיע לי? למה ללכלך אותי בצרות?"
אבל האמת היא, שאותו קושי עצמו, אותם הייסורים, הם ה"גוש החם" שבורא עולם עוטף אותנו בו. החום שנמצא בתוך הייסורים האלו הוא מה שממיס את הקרח שבאמת איים להרוס אותנו לגמרי.
הצרות "מאלצות" אותנו לעצור, להתכנס פנימה, להתפלל, ולגלות כוחות נפש שלא ידענו שקיימים בנו. הקושי מחמם את הלב ומחזיר אותנו לחיים.
בורא עולם רואה את התמונה המלאה. חז"ל אומרים: "אין רע היורד מלמעלה", מבורא עולם לא יוצא רע מוחלט. גם כשהוא מביא ייסורים, המטרה שלהם היא תמיד לטובה, לתיקון, לשמירה או לעורר אותנו.
הייסורים הם לעיתים "תרופה מרה" מפני משהו גרוע בהרבה שהיה קורה אילו הכל היה ממשיך לזרום על מי מנוחות...
לשמוח מייסורים הבאים חלילה זה קשה, אך להבין מה מטרתם, וממה הם מצילים אותנו, תביא לנו יותר יכולת לסבול אותם ולצלוח את המשוכה הזו לימים טובים הרבה יותר... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים. אמן!