תודה
החיזוק היומי
חיזוק יומי - ו' ניסן
להרים את העיניים למעלה ופשוט לבקש
באחד הימים נקלע רבי זושא למצוקה כלכלית קשה ולא היה לו ולו פרוטה אחת לקנות אוכל לשבת.
הוא לא פנה לבני אדם ולא ביקש עזרה, אלא עמד בפינת החדר והתפלל בלב שלם: "ריבונו של עולם, זושא רעב, ואין לו מה לאכול".
באותו הזמן, עבר ליד ביתו עשיר אחד. לפתע, ללא סיבה נראית לעין, הרגיש העשיר דחף עצום לקנות בייגל ולהביא אותה לביתו של רבי זושא. הוא דפק בדלת, הניח את האוכל על השולחן ועזב.
כאשר ראו זאת תלמידיו של רבי זושא, הם תמהו: "רבי, מדוע לא פנית אלינו? היינו שמחים לעזור!".
השיב להם רבי זושא בחיוך: "אם הייתי מבקש מכם, הייתם נותנים לי בגלל שביקשתי. אבל כיוון שביקשתי רק מבורא עולם, הוא שלח לי את העזרה בדרך שלא יכולתי אפילו לדמיין. זוהי אמונה אמיתית – לדעת שהכתובת היחידה היא אבא שבשמיים".
הכוח הגדול ביותר שיש ליהודי הוא האמונה!
האמונה מתחילה בהבנה שהקב"ה שומע כל תפילה, גם את הפשוטה ביותר.
כולנו עושים השתדלות לכל דבר נצרך - פרנסה, בריאות ועוד. עם זאת אמר ה"חידושי הרי"ם": "מי שמאמין באמת, יודע שהפרנסה והישועה אינן תלויות רק במאמץ האנושי, אלא ברצון הבורא".
לעיתים אנו מנסים לתת עצות לבורא איך לעזור לנו, אך האמונה הגבוהה ביותר היא לבטוח בו שהוא יודע את הדרך הטובה ביותר עבורנו.
אמונה תמימה היא לא "חוסר הבנה", אלא דווקא הבנה עמוקה שיש גבול לשכל האנושי. זהו המצב שבו אדם מפסיק לנסות "לנהל" את העולם עבור הבורא ופשוט סומך עליו, כמו ילד שנותן יד לאביו בחושך.
למה לנו לעסוק כל היום ב"מה יהיה?" פשוט נכניס לליבנו שמי שדאג לאתמול, ידאג גם למחר.
בורא עולם עומד תמיד לידך, תפתח את פיך ותדבר איתו, הוא שומע תפילת כל פה.
אמר רבי נחמן מברסלב שהבסיס של האמונה התמימה הוא הדיבור. כשאתה מדבר עם בורא עולם במילים פשוטות, בשפה שלך, על הדברים הכי קטנים בחיים אתה מוציא את האמונה מהכוח אל הפועל. זוהי אמונה תמימה. הידיעה שהוא כאן, מקשיב לכל מילה, בלי צורך במתווכים כאלו ואחרים...
ועכשיו פשוט תרים את העיניים למעלה, תפתח את פיך ותבקש את רצונותיך... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים אמן .
- יישר כוח