רוטר
05.04.2026
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי

10
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - ד' ניסן

יחד נעמוד זקופים, ורק ביחד ננצח

בעיר אחת שהייתה נתונה תחת מתקפת טילים, חי אדם מבוגר בשם איתן. בכל פעם כשנשמעה אזעקה, איתן היה יורד למקלט הבניין, רואה את השכנים המודאגים, את הילדים המבוהלים ואת חוסר האונים בעיניים של כולם, ומרגיש חלש בעצמו. "מה אני כבר יכול לעשות?" חשב, "אני לא חייל, אני לא רופא, אני סתם איש זקן בתוך המולה גדולה".

ערב אחד, כשהמתח היה בשיאו, החליט איתן לעשות מעשה קטן. הוא ירד למקלט, הביא איתו קומקום חשמלי, מספר שקיקי תה וקופסת עוגיות פשוטה. כשהשכנים הגיעו בריצה עם הישמע האזעקה, הם לא פגשו מקלט קר ואפל, אלא ריח של תה חם ואת החיוך המרגיע של איתן.

ילדה קטנה שרעדה מפחד התיישבה לידו. הוא לא דיבר על המלחמה, הוא רק הציע לה תה ושאל אותה איזה ספר היא הכי אוהבת. לאט לאט, השכנים האחרים הצטרפו. מישהו הביא משחק קופסה, מישהי אחרת התחילה לספר סיפור. המקלט הפך למקום של מפגש, לא רק של מחסה.

כשנגמר הארוע והם עלו חזרה, שאל אחד השכנים: "איתן, איך אתה נשאר כזה רגוע? הרי המצב בחוץ קשה".
איתן השיב לו: "כשמסתכלים על החושך הגדול בחוץ, אפשר בקלות ללכת לאיבוד. אבל אם כל אחד מאיתנו ידליק נורה קטנה של חסד בתוך הבית שלו, בבניין שלו, בעיר שלו – בסוף, כל האורות האלו יחד יגרשו את החושך".

כולנו צריכים לחזק את החיילים שנמצא בחזית, להתפלל עליהם רבות, ועם זאת לחזק גם אותנו, אנו העורף.

לא צריך להיות לוחם סיירת כדי לעשות מעשי גבורה יוצאי דופן.

החוסן האמיתי נבנה מהיכולת שלנו להיות שם אחד בשביל השני בתוך היומיום הקשה. כשאנחנו דואגים לאחר, אנחנו מחזקים בו-זמנית גם את עצמינו.

החוסן הלאומי אינו נמדד רק בכוח צבאי, אלא ביציבות הרגשית והחברתית של הבית.

החוזק שלנו, של העורף, הוא לא גוף אחד גדול, אלא מיליוני פעולות קטנות.

המכתב שילד כתב לחייל, הסיר שנשלח למשפחת מילואימניק, הסבלנות שהפגנו כלפי מישהו בכביש – כל אלו הם ה"נורות הקטנות". כשהן נדלקות יחד, הן יוצרות תאורה שמאפשרת לכולנו להמשיך ללכת בחושך בלי למעוד.

צריכים לזכור ולהפנים - כשהחזית מחזיקה את הגבול, העורף מחזיק את הלב. בלי לב חזק ומאוחד, הגוף כולו מתקשה לתפקד.

בתוך כל הקושי, יש לנו כוח אדיר שנובע מהביחד שלנו.

אמר הרב זקס ז"ל: "יחידים הם אולי חסרי אונים, אך קהילה היא כוח משנה עולם. כשאנחנו פועלים יחד, אנחנו הופכים מקרבנות של הנסיבות ליוצרים של העתיד."

"עֵת צָרָה הִיא לְיַעֲקֹב, וּמִמֶּנָּה יִוָּשֵׁעַ" – הישועה והצמיחה מגיעות דווקא מתוך הקושי, בזכות העמידה המשותפת.

יחד נעמוד זקופים, ורק ביחד ננצח... ‏("חיזוק יומי" - רונן קרתא‏)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים . אמן!
1 תגובותמיון לפי