תודה
החיזוק היומי
חיזוק יומי - טו' אדר
חג פורים - היום זה הזמן לבקש, אבל בתנאי אחד
רבי מאיר מפרמישלאן היה ידוע בפיזור כספי הצדקה שלו. פעם אחת, ביום פורים, הגיע אליו אדם שהיה ידוע כנוכל לא קטן, וביקש סכום הגון לצדקה. הרבי נתן לו מיד ובסבר פנים יפות.
אחד החסידים, שראה את המקרה ולא יכול היה להתאפק, ניגש לרבי ואמר: "רבי, האם אתה לא יודע מי האיש הזה? הוא הרי מרמה את הציבור, הוא לא באמת זקוק לכסף הזה".
חייך רבי מאיר ואמר לו: "יקירי, בוא נסתכל רגע למעלה. האם הקב"ה לא יודע מי אנחנו? האם הוא לא יודע שאנחנו לפעמים 'מרמים' אותו? שאנחנו מבטיחים הבטחות ולא מקיימים? שאנחנו מקבלים שפע ומשתמשים בו לדברים לא ראויים?
ובכל זאת, בפורים אנחנו מבקשים ממנו: 'ריבונו של עולם, אל תבדוק אחרינו. כל הפושט יד, תן לו'. אם אני אתחיל לבדוק בציציות של העני הזה ולשאול אם מגיע לו, אני נותן רשות לבית דין של מעלה לבדוק גם אחרי – האם באמת מגיע למאיר לקבל את מה שהוא מבקש? אני מעדיף לתת לו בלי לבדוק, כדי שגם לי יתנו מלמעלה בלי לבדוק".
בכל השנה, כשאדם מבקש צדקה, ההלכה אומרת שצריך לבדוק: האם הוא באמת נזקק? האם הוא דובר אמת? אבל בפורים הכללים משתנים. חז"ל קבעו כלל מדהים: "כל הפושט יד – נותנים לו".
לא בודקים בציציות, לא שואלים שאלות. מי שפותח יד – מקבל.
למה דווקא בפורים? כי בפורים אנחנו חוגגים את "ונהפוך הוא". אנחנו הופכים את העולם מהנהגה של דין וחשבון להנהגה של חסד ורחמים פשוטים.
ה"שפת אמת" אומר שהכלל הזה לא תקף רק בינינו לבין העניים, אלא בעיקר בינינו לבין הקדוש ברוך הוא.
ביום הקדוש הזה, גם אנחנו "פושטי יד". אנחנו באים לפני ריבונו של עולם, אולי בלי זכויות רבות, אולי עם כיסים רוחניים ריקים, ואומרים: "היום פורים! כל הפושט יד – נותנים לו. אל תבדוק אם מגיע לי, פשוט תן".
כך הדבר גם בינינו לבין האחרים - פורים הוא זמן ללמוד לשחרר את הביקורת.
לפעמים אנחנו כל כך עסוקים ב"מי ראוי" – לחיוך שלנו, לסליחה שלנו, לעזרה שלנו. פורים אומר לנו: תהיו פשוטים. מי שמושיט יד – תהיו שם בשבילו.
כך, כשנפתח את היד למטה ללא תנאים, נזכה שגם מלמעלה יפתחו לנו את כל השערים, מעבר למה שאנחנו בכלל ראויים לו.
כמו שאמר ספר "שער יששכר" על המשפט "וגם חרבונה זכור לטוב"
"בפורים יש מדרגה שיכול כל איש ואיש להתקרב אל הקדושה, ואפילו מי שהוא בבחינה הנקרא "רשע" - שבפורים כולם זכורים לטוב..."
שנזכה שכל משאלות ליבנו יתמלאו לטובה, ושהשמחה של 'כל הפושט יד' תלווה אותנו לא רק בפורים, אלא בכל השנה כולה... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, חג פורים שמח בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות , אמן.