תודה
החיזוק היומי של רונן קרתא
חיזוק יומי - כב' כסלו
פרשת - "וישב" - מלאך בדמוי אדם
באחד הימים הגיע הרב הקדוש בעל ה"דברי חיים" מצאנז זצוק"ל לעיר אחת, כדי לסובב על פתחי נדיבי העיר עבור אדם שירד מנכסיו, והגיע עד פת לחם.
במסעו הקצר הוא פנה אל אחד מחשובי העיר כדי שיצטרף עמו יחדיו למצווה זו. אך אותו אדם סירב להצטרף לדבר המצווה, בטענה שאין זמנו בידו," עליי להשלים את מכסת שעות הלימוד שקבעתי לעצמי זה מכבר" אמר האיש.
אמר לו הרב מצאנז : "בפרשת 'וישב' נאמר: 'וַיִּמְצָאֵהוּ אִישׁ וְהִנֵּה תֹעֶה בַּשָּׂדֶה וַיִּשְׁאָלֵהוּ הָאִישׁ לֵאמֹר מַה תְּבַקֵּשׁ' ('בראשית לז', טו')
ביאר רש"י: 'וימצאהו איש, זה גבריאל'.
ויש לתמוה, שהרי בפרשת 'וישלח' (לב', כה') כתוב: 'וַיֵּאָבֵק אִישׁ עִמּוֹ', שם ביאר רש"י שאותו 'איש' היה 'שרו של עשיו'.
מנין לו לרש"י שהאיש האמור בפרשת 'וישב' הוא המלאך גבריאל, ואילו האיש שבפרשת 'וישלח' הוא שרו של עשיו?"
המשיך הרב ותירץ: "כשיעקב נאבק עם המלאך כל הלילה וניצחו, ביקש ממנו לאחר מכן לברכו, ואילו המלאך מצידו אמר: 'שַׁלְּחֵנִי כִּי עָלָה הַשָּׁחַר' אין זמני פנוי, צריך אני להספיק להשלים את מכסת השירה שלי...' - זו היא תשובה המתאימה בדיוק לשרו של עשיו...
לעומת זאת בפרשתנו פונה האיש מעצמו אל יוסף ומציע את עזרתו: 'וַיִּשְׁאָלֵהוּ הָאִישׁ לֵאמֹר מַה תְּבַקֵּשׁ' (לז', טו') - כראותו נער צעיר משוטט בחיפושיו אנה ואנה, רץ לקראתו להציע לפניו את עזרתו, ותיכף שאל
ממנו 'מה תבקש'? - זהו בוודאי המלאך גבריאל..."
סיים האדמו"ר מצאנז ואמר לאותו אדם: "גם המלאך גבריאל ממהר בוודאי לומר שירה לא פחות משרו של עשיו... אלא שכשיש אדם
הזקוק לעזרה, הוא הניח את עצמו וצרכיו בצד ופנה לעזור ולסייע בכל מה שיוכל!"
מידי יום אנו פוגשים אנשים רבים, אין אנו יודעים מה חבוי בתוך ליבם, אין אנו יודעים את מצב רוחם, אנו יכולים להיות מלאכים בעבורם, הבחירה היא בידנו האם להיות "המלאך גבריאל" או חלילה "שרו של עשיו"...
"אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ יַעְזֹרוּ וּלְאָחִיו יֹאמַר חֲזָק" (ישעיה מא', ו') - מידתו היפה של איש ישראל, לשאול את רעהו: "מה תבקש? במה יכול אני לעזור ולסייע לך?"
תהיה אתה האיש הטוב באמצע הדרך, תהיה אתה התומך והעוזר ולא חלילה ההיפך, תזכה להיות "איש" המכונה המלאך גבריאל.
יש בכוחך להפוך מעוד אדם למלאך, נצל את כוח הפה שלך למילים חמות ואוהבות, בלי שתשים לב יצמחו לך כנפיים רוחניות, אתה באותו הרגע המלאך של האדם שעזרת ועודדת אותו, אתה המלאך גבריאל... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, שבת שלום, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות והחזרת החטוף רן בן טלי. אמן!