תודה
החיזוק היומי של רונן קרתא
חיזוק יומי - יד' כסלו
הפרנסה לא תלויה בדאגה שלך, היא תלויה בצעקה שלך
בישיבתו של הגאון בעל ה"חפץ חיים" למד בחור שישב והמתין לזיווגו מספר שנים.
באחד הימים שאלו ה"חפץ חיים": "מדוע אתה לא מחפש את זיווגך?"
השיבו הבחור: "אינני מסכים להשתדך אלא לשידוך שיתחייבו לי בו שאהיה חמש שנים סמוך על שולחן חותני, לכן אינני מתחתן".
שאלו החפץ חיים: "וכי כמה שנים נראה לך שנקצב לך לחיות?"
נבהל הבחור למשמע השאלה, ומיהר לענות: "יְמֵי שְׁנתֵינ בָהֶם שִׁבְעִים שָׁנָה וְאִם בִּגְברֹת שְׁמנִים שָׁנָה...' (תהלים צ', י') - יש לי עוד זמן".
שאל אותו הרב: "אם כן, מאין תבוא פרנסתך בכל השנים האלו?"
השיב הבחור: "הרי מאמין אני בקב"ה שיהיה בעזרי בענייני פרנסה וכלכלה".
אמר לו ה"חפץ חיים": "שמע את שפיך מדבר, אם על חמישים שנה אתה מאמין ובוטח שהקב"ה ישלח לך עזרה, כיצד לא תאמין בו שיזון אותך וייתן לך את מחסורך אף בחמש השנים הראשונות לאחר הנישואין?" ('באר הפרשה')
בדברים רבים סומכים אנו על בורא עולם, סומכים עליו שימשיך לתת לנו אוויר לנשימה, כוחות לקום בבוקר, שהשמש תזרח מחר, ושהעולם ימשיך כמנהגו.
אם אנו סומכים עליו בדברים שברומו של עולם, מדוע לא נסמוך עליו שיזון ויפרנס אותנו גם מחר, גם בשנה הבאה?
לא ראינו תינוק שדואג למזונו, כשהוא רעב הוא פשוט צועק והחלב מגיע לפיו... כך גם אנו, הפרנסה שלנו לא תלויה בדאגה שלנו, בהשתדלות, בחכמה או בכל מרכיב אחר, הפרנסה תלויה בצעקה שלנו, בתפילה שלנו, ביושר ובאמונה.
כשאדם מתנהל ביושר, מתפלל על פרנסה בנחת, ללא קושי ומרמה, הוא פותח צוהר לקבלת מזונו, ומשם הוא יקבל את השפע שלו.
להאמין ולבטוח, הדבר כלל לא פשוט, כשיש לך שפע רב זו לא חכמה לבטוח, הבעיה היא כשיש לך מחסור, שם מגיע המבחן.
נשתדל להסיר מעצמנו את הדאגות, את טרדות הפרנסה, נשתדל לחיות באמונה, כך נזכה לחיים רגועים ושלווים יותר...
בורא עולם מכין לכל אחד מאיתנו את השפע שלו, לפעמים צריך רק... לבקש... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות והחזרת החטופים ובכללם רן בן טלי. אמן!