ארה״ב למדה הרבה במלחמה ותגיע מוכנה יותר לסין
ממלא מקום מזכיר הצי האמריקני אמר לכתב בראיון: הכוחות האיראניים “פוצצו לבחריין את הצורה”
עד עכשיו לא שמעתי בכיר אמריקני שמודה בכך בפומבי ובאופן רשמי.
ראו למטה את הראיון של הונג קאו עם “אפוק טיימס”.
תרגום:
בראיון בלעדי, ממלא מקום מזכיר הצי האמריקני, הונג קאו, אמר לי כי הכוחות האיראניים “פוצצו לבחריין את הצורה”.
אף שניתוחים המבוססים על מקורות גלויים הצביעו כבר זמן רב על כך שמפקדת הצי החמישי של ארה״ב, בבסיס התמיכה הימית בבחריין, ספגה נזק נרחב בימים הראשונים של העימות עם איראן, דבריו של קאו מהווים אישור ישיר ובכיר לכך.
הדברים נאמרו כאשר קאו ואני שוחחנו על שורה של נושאים שמולם ניצבת מחלקת הצי האמריקני ועל הדרך שבה הוא מתמודד איתם. הנשיא דונלד טראמפ מינה לאחרונה את קאו לתפקיד מזכיר הצי במינוי קבוע. קאו ממתין כעת לדיון ולאישור בסנאט.
כששאלתי על הפריסה האחרונה של נושאת המטוסים אברהם לינקולן, על קצב הפעילות המבצעית הכולל של הצי ועל התמיכה הלוגיסטית הדרושה כדי לקיים פעילות בעצימות גבוהה, קאו הודה כי הנזק לבסיס בבחריין הותיר את צוות הלינקולן “בלי מקום לעגון בו”.
מתנהל כעת ויכוח בשאלה האם לאחר סיום העימות עם איראן על הכוחות האמריקניים לחזור לבסיסים השונים שלהם ברחבי המזרח התיכון ולשקם אותם, או שמא המתקנים הללו מייצגים מודל מיושן להפעלת כוח צבאי באזור.
שאלתי האם חזרה לבסיס התמיכה הימית בבחריין תהיה הכרחית כדי לאפשר פריסות תובעניות כמו זו שצוות האברהם לינקולן עבר לאחרונה.
קאו השיב: “יש לי כוח משימה שבוחן את הנושא הזה.”
https://twitter.com/jengriffinfnc/status/2098075946402111773?s=46.twitter
- יש מלחמה. כל צד מנסה לפגוע באויב כמה שיותר
- מפתיע מישהו?