רוטר
14.07.2026
רוטר
בחזרה לסקופים

נשיא המדינה: בעוד כשלושה חודשים ייערכו בחירות בישראל. אני מבקש מכל הציבור היום באותה הלשון ״רק לא מלחמת אחים״

556,156
התראות
*נשיא המדינה בטקס האזכרה הממלכתי לזכרו של זאב ז׳בוטינסקי: ”בעוד כשלושה חודשים ייערכו בחירות בישראל - בחירות אינן מלחמת אזרחים - אסור לנו להפוך את מי שחושב אחרת לאויב״*

עוד הוסיף: *״עלינו לדעת לנצח בלי לרמוס, ולדעת להפסיד בלי לפרק. אני מבקש מכם היום בלשונו של בגין ׳רק לא מלחמת אחים׳״*

נשיא המדינה יצחק הרצוג, נשא דברים והניח זר היום, יום שלישי, כ׳״ט בתמוז, 14 ביולי, בטקס האזכרה הממלכתי לזכרו של זאב ז׳בוטינסקי ז״ל בהר הרצל.

*מצורפים עיקרי דבריו של נשיא המדינה*:
״בנאומי האחרון בערב יום הזיכרון בכותל המערבי דיברתי על הרוח שעומדת בבסיס קיומנו כאן. הזכרתי שלא על חרבנו אנו חיים, אלא על רוחנו. ז’בוטינסקי הבין שעם נבנה בראש ובראשונה על רוח של מורשת, תרבות, ערבות, יצירה, גבורה, סולידריות ואחריות. לצד עמדותיו הפוליטיות הנחרצות, הוא דגל גם בעיקרון של אחדות העם מעל המחלוקת. עיקרון שמנחם בגין ביטא בקריאתו: ״רק לא מלחמת אחים״.

*בעוד כשלושה חודשים ייערכו בחירות בישראל. אני מבקש מכל הציבור היום באותה הלשון: ״רק לא מלחמת אחים״. עברנו בשנים האחרונות אירועים קשים - אסון השבעה באוקטובר, ובעקבותיו המלחמה הקשה והממושכת עם הישגים גדולים. עוד טרם המלחמה, הייתה החברה הישראלית מפולגת ומקוטבת. מערכת בחירות היא תקופה של קמפיינים המחדדים מחלוקות ומעצימים ויכוחים. כך דרכה של דמוקרטיה. אבל חשוב לזכור – שבחירות אינן מלחמת אזרחים.*

*אחרי כל בחירות מוקמת ממשלה חדשה שמחליפה את קודמתה, אך הבחירות עצמן אינן מחליפות את העם. ביום שאחרי הבחירות, כולנו נישאר כאן - אנשי ימין ושמאל, חילונים, דתיים וחרדים, יהודים וערבים. על מדיניות ניתן להתווכח ועל כל רעיון אפשר להיאבק. אבל אסור לנו לעולם להפוך את מי שחושב אחרת לאויב.*

ז’בוטינסקי הבין שמילים מסוגלות לבנות אומה, אך גם להרוס אותה. ברוחו על כולנו להיות קצת יותר תרבותיים: לדעת לנצח בלי לרמוס, ולדעת להפסיד בלי לפרק. מדינת ישראל של היום גדולה יותר, מורכבת יותר וחזקה יותר מכל מה שיכול היה ז׳בוטינסקי לתאר. לכן, גם האחריות שלנו גדולה יותר להצליח להכיל מחלוקת ולהישאר לנצח עם אחד״.
55 תגובותמיון לפי
  • לך תחנון מושחתים ותשמור על זכות השתיקה בחקירות מרמה והפרת אמונים...
  • נשיא הקפלניסטים ששרפו את המדינה
    לך תשמור על זכות השתיקה
  • אחים my S. בחיים אחי לא יגיד לי אתה צא תילחם, אני פה יתפלל עליך, אפילו שאני בריא...
  • חבל שאין בחירות כלליות לנשיאות שנוכל להעיף למקום אליו הוא ראוי נשיא בדיחה בלי טי...
  • זה לא הנשיא שהעניק לאחים לנזק פרס? נשיא של מיעוט
  • מטומטם שבכוח רוצה מלחמת אחים. לא יהיה. מקסימום מעצרים מנהליים על אחים לנשק והשקט...
  • מזל שלא ביקש שנקבל שיש אחים מועדפים בהבנה ... ושזה הכי טוב ככה בשביל כלל האחים.
  • הוא אומר את זה כי הוא משוכנע שהשמאל יעלה והימין ישתולל. מקווה שיתבדה
  • תשתוק ותמשיך לשמור על נתניהו מאוחדת.
  • אז תרגיע את הצד שלך
    כי הם ממש מכוונים לכיוון הזה.
  • מה החסר תועלת הזה רוצה?
  • אחים עד לחובות
  • חחח כמה צומי כמה
  • 70 שנה יש בחירות ... אתן ברכה וזר פרחים למנצח לא משנה מי זה.
  • אם השמאל לא יזייף את הבחירות ויאשים את ביבי לא תהיה שום מלחמה אבל אם השמאל יזייף...
  • הנשיא שבחר צד משחק אותה נייטרלי, לך קיבינמט
  • אם תנסו לגנוב את הבחירות ולהפחיד ממלחמת אחים תקבלו את יום הבסטיליה . זה מה שניסי...
  • אחים עלאק
    האחים שלי מתגייסים
  • יומנו של חנון
  • המסית הראשי.שב בשקט כבד אותנו ואל תתערב תמיד לצד אחד
  • אנחנו דוהרים למלחמת אחים על אפך וחמתך
  • תגיד לאנשים שלך
    ולדעת להפסיד בלי לפרק.
  • ימח שימך סמרווט רצפה
  • זה בלתי נמנע - קול דמי אחיך זועקים אלי מן האדמה כיהודים עדיין לא הפנמנו את זה שב...
  • עדיף שתשמור על זכות השתיקה שתקת שהסיתו נגד ותקפו חרדים שתקת שקפלן הרסו את המדינה...
  • ארבע שנים שתקת ועכשיו נזכרת ?
  • חבר של האחים לנזק מדבר ואני אומר לך לך חבר...
  • למה לא ביקשת את זה מקפלן בזמן אמת????
  • הבזוי הזה יהיה שותף ראשי בגניבת וזיוף הקולות על ידי השמאל הישראלי..
    לכאורה
  • לך מפה אידיוט עאלק מלחמת אחים. יש לי רק אח אחד . אתה והגיס לא אחים שלי. אין לי ש...
  • זו קריאה למלחמת אחים, מה שמסתתר כאן זה רצון ליצור אנדרלמוסיה שתפגע בימין.
  • מטומטם ומנותק
    עדיף שיאמץ את זכות השתיקה
    זה עבד לו יפה בחקירת העמותות של ברק
  • לך לך צרצר
  • זה לא נשיא המדינה זה. שיא ה0מאל
  • חלוקת התפקידים; השמאל מפגיז את אלטלנה והימין סופג בשקט. השמאל תוקף חופשי אבל הימ...
  • מה מתכננים? מה השותק יודע?
  • לצערי מלחמת אחים בלתי נמנעת לא נוכל לחיות באותה מדינה . הערכים מדאי מנוגדים ולכן...
  • אולי יתכבד אדוני וידגים התנהגות ממלכתית?