נשיא המדינה: בעוד כשלושה חודשים ייערכו בחירות בישראל. אני מבקש מכל הציבור היום באותה הלשון ״רק לא מלחמת אחים״
עוד הוסיף: *״עלינו לדעת לנצח בלי לרמוס, ולדעת להפסיד בלי לפרק. אני מבקש מכם היום בלשונו של בגין ׳רק לא מלחמת אחים׳״*
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נשא דברים והניח זר היום, יום שלישי, כ׳״ט בתמוז, 14 ביולי, בטקס האזכרה הממלכתי לזכרו של זאב ז׳בוטינסקי ז״ל בהר הרצל.
*מצורפים עיקרי דבריו של נשיא המדינה*:
״בנאומי האחרון בערב יום הזיכרון בכותל המערבי דיברתי על הרוח שעומדת בבסיס קיומנו כאן. הזכרתי שלא על חרבנו אנו חיים, אלא על רוחנו. ז’בוטינסקי הבין שעם נבנה בראש ובראשונה על רוח של מורשת, תרבות, ערבות, יצירה, גבורה, סולידריות ואחריות. לצד עמדותיו הפוליטיות הנחרצות, הוא דגל גם בעיקרון של אחדות העם מעל המחלוקת. עיקרון שמנחם בגין ביטא בקריאתו: ״רק לא מלחמת אחים״.
*בעוד כשלושה חודשים ייערכו בחירות בישראל. אני מבקש מכל הציבור היום באותה הלשון: ״רק לא מלחמת אחים״. עברנו בשנים האחרונות אירועים קשים - אסון השבעה באוקטובר, ובעקבותיו המלחמה הקשה והממושכת עם הישגים גדולים. עוד טרם המלחמה, הייתה החברה הישראלית מפולגת ומקוטבת. מערכת בחירות היא תקופה של קמפיינים המחדדים מחלוקות ומעצימים ויכוחים. כך דרכה של דמוקרטיה. אבל חשוב לזכור – שבחירות אינן מלחמת אזרחים.*
*אחרי כל בחירות מוקמת ממשלה חדשה שמחליפה את קודמתה, אך הבחירות עצמן אינן מחליפות את העם. ביום שאחרי הבחירות, כולנו נישאר כאן - אנשי ימין ושמאל, חילונים, דתיים וחרדים, יהודים וערבים. על מדיניות ניתן להתווכח ועל כל רעיון אפשר להיאבק. אבל אסור לנו לעולם להפוך את מי שחושב אחרת לאויב.*
ז’בוטינסקי הבין שמילים מסוגלות לבנות אומה, אך גם להרוס אותה. ברוחו על כולנו להיות קצת יותר תרבותיים: לדעת לנצח בלי לרמוס, ולדעת להפסיד בלי לפרק. מדינת ישראל של היום גדולה יותר, מורכבת יותר וחזקה יותר מכל מה שיכול היה ז׳בוטינסקי לתאר. לכן, גם האחריות שלנו גדולה יותר להצליח להכיל מחלוקת ולהישאר לנצח עם אחד״.
לך תשמור על זכות השתיקה
כי הם ממש מכוונים לכיוון הזה.
האחים שלי מתגייסים
לכאורה
עדיף שיאמץ את זכות השתיקה
זה עבד לו יפה בחקירת העמותות של ברק