רוטר
21.05.2026
רוטר
בחזרה לסקופים

הרב יצחק ברייטוביץ, מרבני ישיבת אור שמח: לא עולה להר הבית, אבל יש שטח שמותר לעלות אליו

3410,716
התראות

עבר עריכה לאחרונה בתאריך 20.05.26 בשעה 10:21 על-ידי ET (מנהל הפורום)

רב חרדי מפתיע: לא עולה להר הבית, אבל יש שטח שמותר לעלות אליו
הרב יצחק ברייטוביץ, מרבני ישיבת אור שמח, הפתיע את התלמידים בשיעורו, כאשר התייחס באופן מקיף לעליית יהודים להר הבית בימינו.
ערוץ 7בארץרב חרדי מפתיע: לא עולה להר הבית, אבל יש שטח שמותר לעלות אליו
רב חרדי מפתיע: לא עולה להר הבית, אבל יש שטח שמותר לעלות אליו
הרב יצחק ברייטוביץ, מרבני ישיבת אור שמח, הפתיע את התלמידים בשיעורו, כאשר התייחס באופן מקיף לעליית יהודים להר הבית בימינו.

הרב יצחק ברייטוביץ, מרבני ישיבת אור שמח, פירט בשיעורו אודות הגבולות ודיני הטומאה שהעולים מקפידים לטבול מהם לפני עלייתם.

"אני לא עולה עדיין להר הבית, כי אני מחמיר", אמר הרב ברייטוביץ. "אבל בעצם, אולי זו חומרה לא נכונה. הרי יש לנו באמת מסורת איפה עמד בית המקדש, ואפשר למדוד את גבולות מחנה שכינה".

"יש שטח נרחב שבהחלט מותר להכנס", הוסיף הרב. לדבריו, "הממשלה מאפשרת להכנס לכל השטח, וכל מי שטמא ממת מותר בהר הבית, אבל טומאות אחרות, כאלו היוצאות מהגוף, אסור. ולכן הארגונים העולים מחייבים טבילה במקווה".

הוא הוסיף: "אני לא מעודד עליה להר הבית, בגלל שאנשים אולי לא ילכו במקומות הנכונים או לא ילכו למקווה, אבל יש להדגיש שהאמירה ש'חייב כרת' למי שעולה להר הבית בשטח מחנה לוויה הוא טעות".

"בעבר המשטרה אסרה להתפלל בהר הבית", אמר הרב ברייטוביץ כשתיאר את המצב הקיים בהר הבית "אבל היום המצב מאוד שונה, ואפילו משתחווים שם בפישוט ידיים ורגליים מלא".

הרב ברייטוביץ אף מציין כי "הארגונים החרדיים הכינו מפות מפורטות ועשו עבודה טובה". מצד שני, הוסיף הרב, "יש גם כאלה שמחמירים כל כך שהם לא הולכים גם לכותל".

ראש מינהלת הר הבית הרב שמשון אלבוים בירך על הדברים החיוביים של הרב ברייטוביץ: "כל רב נוסף שמעודד את העליה להר הבית, מקרב את שיבת ישראל להר הבית, חידוש העבודה ובנין המקדש במקום.

הרב ברייטוביץ מצטרף לרשימה מתארכת של רבנים חרדים שמעודדים וחלקם אף עולים בעצמם להר הבית, כמו הרב דב קוק, הרב דניאל סטבסקי, הרב מנדל טוביאס והרב יצחק ברנד ולהבחל"ח הרבנים טיקונצ'ינסקי ופראנק, זילברמן ורוזנטל".
https://www.inn.co.il/news/697257
34 תגובותמיון לפי
  • לא מפתיע, זה פשוט ממסכת מידות. הרבנות אסרה כסייג שלא יעברו את השטח המותר.
  • אנחנו בכיוון הנכון
    חבלי משיח
  • כל מי שבקי בחומר יודע שזה לא חדש. רוב רחבת הר הבית היא מבנה הירודיאני ולא התקדש ...
  • כמו תמיד הרבנים החרדים לוקחים 10 צעדים אחורה מהפחד . מזכיר סיפור על חייל בצבא רו...
  • שילמד את בן גביר ועוד כמה חוטאים. פוסקי הלכות גדולים ורק על פי מה שמתאים. צדיקים...
  • יש קברים בהר הבית במקומות הכי מקודשים. איך זה מסתדר עם נושא הקדושה של המקומות הא...
  • רב חרדי מפתיע רב חרדי מפתיע רב חרדי מפתיע אם כבר להעתיק כתבות - לפחות שיהיה נסבל...
  • זה ברור, אבל למה להסתכן ב-כרת על משהו שאין בו מצווה גם לא ברור לי איך נבנה את בי...
  • להעביר לפורום רבנים. לא סקופ ולא ידיעה
  • מה בוער לו להכשיל אנשים בכרת? מילא אם הוא היה איזו דמות ברת סמכא שלמדה את הסוגיא...
  • יותר ויותר חרדים עולים להר הבית...