ליברמן: חמד עמאר הוא מועמד המפלגה לתפקיד השר לביטחון הפנים בממשלה הבאה
*חמד עמאר הוא מועמד המפלגה לתפקיד השר לביטחון הפנים בממשלה הבאה, אנחנו ננהל מלחמה ללא פשרות.*
״צפון המדינה נמצא תחת מתקפת טרור משני הכיוונים: מצד אחד חיזבאללה, ומצד שני ארגוני הפשע שפועלים בצפון.
מה שקרה בג׳דידה בכר, פושעים שיורים בראש המועצה ובסגנו זה אובדן משילות וזה כבר בלתי נסבל.
אני אישית סיירתי בצפון וראיתי את האוטובוסים השרופים של ״הסעות סגל״ עסק בצפון שבעליו לא הסכימו לשלם פרוטקשן. אני מדבר יום יום עם אנשים בכל הארץ - הם מפחדים.
רוב בעלי העסקים משלמים פרוטקשן, חייבים להכריז מלחמת חורמה.
כשנחזור לשלטון ננהל מלחמת חורמה נגד ארגוני הפשע.
זה רק עניין של זמן שמיליציות חמושות יחברו למחבלים של הנוח׳בה וארגוני הפשיעה בצפון יחברו לחיזבאללה. כבר היום יש ביניהם שיתוף פעולה בהעברות סמים.
חייבים לנהל מאבק מול ארגוני הפשע כפי שנלחמים מול טרור.
נקים בתי משפט מיוחדים לנושא הפרוטקשן, צריך לגזור עונשים של לפחות 12 שנות מאסר לכל אלה שמוערבים בפשע המאורגן וגביית דמי חסות. לא יהיו שום ניקוי שליש ושום חנינה.
אנחנו פשוט מאבדים את הצפון ולפני שמדברים על ריבונות על עזה או התיישבות בסוריה, בואו נחזיר ריבונות לצפון.
בלי קשר לזהותו של ראש הממשלה הבא, שר לביטחון פנים הבא יהיה ח״כ חאמד עאמר. ננהל מלחמה ללא פשרות.
יש הבדל בין דיבורים למעשים, כשישראל ביתנו החזיקה את תיק ביטחון הפנים, היו 61 נרצחים בחברה הערבית, השנה היו 260. אנחנו נטפל בסוגייה באופן מקצועי. מה שדרוש זה לא טיקטוק, אלא מטה לאומי למאבק בפשע המאורגן, צריך שיתוף פעולה לא רק של השב״כ, צריכים להיות שם גם הפרקליטות, רשות המסים והמאבק בהלבנת הון.
צריך ליזום, לא לחכות.
לגבי כל הטירוף של יו״ר ועדת חוץ וביטחון שירד מהפסים, וכל מה שקורה ברשתות החברתיות עם ההתקפות על הרמטכ״ל בנושא הפאצ׳ים,
חיילים נהרגים ונפצעים בצפון, צהל קורס לתוך עצמו, מילואימניקים נשחקים, ויו״ר ועדת חוץ וביטחון מקדם השתמטות ומתעסק בפאצ׳ים. הבן אדם לא ראוי לשבת בתפקיד הזה, זה לא ייאמן.
ראש הממשלה ושר הביטחון שותקים כמו דגים אל מול כל המתקפות על הרמטכ״ל.
הרמטכ״ל עומד מול משימות רבות: איראן, לבנון, עזה, מצב שברירי ביו״ש ומערך המילואים.
כל המערך הוא של 100 אלף איש, אחוז אחד שהוא גם כוח עיקרי בכלכלה, כמה אפשר לשחוק אותם, כמה אפשר להפעיל עליהם לחץ?
הממשלה הזאת חייבת לרדת מהבמה, היא לא מסוגלת להכריע את הפשע המאורגן, את ארגוני הטרור ולא מסוגלת להביא ביטחון ויציבות למדינת ישראל.
אנחנו עוקבים אחרי מה שקורה עם חוק ההשתמטות, למה לא פורסם נוסח?
הנוסח שכן הוכן לא רלוונטי אחרי פסיקת בג״ץ, היו שם הערות חשובות מאוד.
ברור שזה סתם תרגיל, הכל בכאילו, כדי לרצות את גולדקנופף, דרעי וגפני, שאולי יועילו ויסכימו לדחות את חוק פיזור הכנסת.
אני מעריך את גדי איזנקוט. עמדת ישראל ביתנו - אין סרט כזה שאנחנו יושבים עם דרעי, גולדקנופף או גפני באותה קואליציה. מדינת ישראל עברה השתלטות עוינת על היהדות מאנטי יהודים ואנטי ציונים. חוק הגיוס חל על כולם, יהודים, מוסלמים, צ׳רקסים, כולם, כל צעיר בגיל 18 צריך להתגייס, יש שני מסלולים, צבאי או אזרחי, צה״ל יחליט.
סיפור המתווה, של הפטורים מתוך כבוד לעולם התורה זה דבר מסוכן, אני מאוד מאמין בגדולי ישראל, גדול הוגי הדעות היה הרמב״ם שאמר שבמלחמת מצווה גם חתן יוצא מחדרו וגם כלה מחופתה, אין שום סיבה לפטור, לא יהיה משתמט אחד אצלנו. כדי להתחבר צריך לגבש מצע משותף, אנחנו לא ננהל שום מו״מ, זה ״טייק איט אור ליב איט״. גם בתעסוקה, כולם חייבים לעבוד, גם לשרת וגם לעבוד, כל השאר לא בא בחשבון.
אני מאמין שנגיע ל-63 מנדטים, צריך להקים קואליציה ציונית.
גם לגבי המפלגות הערביות, אם רוצים למגר את הפשיעה, תצביעו למפלגות ציוניות, המפלגות הערביות לא התעסקו בזה, זה לא מעניין אותם, הם עסקו בחמאס ומדינה פלסטינית.
אנחנו מכירים את יוסף ג׳בארין, הוא עוסק בדה לגיטימציה של מדינת ישראל ומוציא את דיבתנו בכל פורום בינלאומי ופועל להידוק הקשים עם ה-BDS. לו ולכל החבורה שלו אין מקום בכנסת ישראל, שילכו לשבת בעזה. הפשע שמשתולל היום בחברה הערבית זו תוצאה של בדלנות, מה שמעניין את המפלגות הערביות זה לקדם את חמאס ומדינה פלסטינית.
אחרי הבחירות יהיו מספיק חברי כנסת בליכוד שיגיעו לקואליציה הבאה, הם מבינים שנתניהו גמר את דרכו והוא בדרך לגמור את מדינת ישראל, נוכל להביא כמה חברי כנסת מהליכוד.
כל מהלך צבאי חייב להסתיים בהכרעה, לא מתחילים מהלכים צבאיים בלי שמגדירים שבסוף תהיה הכרעה, אי אפשר לחיות במציאות של סבבים, זה פוגע בביטחון הלאומי גם עכשיו וגם בטווח הארוך.
גם בעזה חמאס עדיין שולט, ברור לי שנתניהו יוזם מהלכים ללא תכלית, חוץ מהתכלית של הבחירות.
ארה״ב ידידה גדולה והנשיא טראמפ הוא ידיד גדול של מדינת ישראל. למדנו בעבר שלפעמים צריך להגיד לא.
גם מנחם בגין עמד מול רייגן ולא ויתר. בעבר ידענו לעמוד על שלנו גם מול ארה״ב. גם בתקופתי כמנכ״ל ראש הממשלה. ההתבטלות הזאת נובעת משיקולים אחרים״.
זו דעתי .