טראמפ: אם לא יושג הסכם נפוצץ את כל המדינה; לא פוסל כוחות קרקעיים; על נאט״ו: “זה היה מבחן – לא הייתי צריך אותם, רק בדקתי אותם
שוחחתי עם הנשיא דונלד טראמפ. הוא אמר לי שהעימות אמור להסתיים בתוך ימים, לא שבועות, אך אם לא יושג הסכם הוא “יפוצץ את כל המדינה”, כאשר “מעט מאוד” דברים מחוץ לתחום.
“אם זה קורה, זה קורה. ואם לא, אנחנו מפוצצים את כל המדינה”, אמר.
שאלתי אם יש משהו מחוץ לגבולות הפעולה.
“מעט מאוד”, השיב.
שאלתי את הנשיא אם לוח הזמנים של 2–3 שבועות עדיין בתוקף.
“זה צריך להיות ימים, לא שבועות”, אמר טראמפ.
“זה אמור להיסגר תוך ימים, כי אף קבוצה שפויה לא תוכל לעמוד בעונש שיירד עליה אם זה לא יקרה”, הוסיף.
הנשיא גם אמר לי שלדעתו נכון לעכשיו אין צורך בכוחות אמריקניים על הקרקע.
“אני לא חושב שזה הכרחי, אבל אני לא פוסל שום דבר”.
כששאלתי אותו על דבריו ל־Fox לפיהם ייתכן הסכם כבר מחר, אמר שאינו יודע אם זה יקרה: “אין לי מושג עם האנשים האלה”.
“יכול להיות הסכם, ויכול להיות שלא. אני לא יודע. אין לי מושג עם האנשים האלה, הם חוטפים מכות קשות, וזה כל מה שאני יכול להגיד לך. לא הייתה אף מדינה שספגה מכה כזו”.
הנשיא אמר לי שהוא בחן את נאט״ו NATO.
“זה היה מבחן לנאט״ו. לא הייתי צריך אותם, אבל רציתי לבדוק אותם”.
“אמרתי: הייתי שמח שתצטרפו. והם אמרו, אנחנו לא יכולים. אמרתי: בסדר. אפילו לא ניסיתי לשכנע חזק. הם בטח חשבו שאני איש מכירות גרוע. כל מה שאמרתי זה שאשמח שתהיו מעורבים”.
“עשיתי את זה כמבחן. לא הייתי צריך אותם. הם נמר מנייר. נמר מנייר. אין להם ספינות, אין להם כלום, ול־ולדימיר פוטין אין מהם שום פחד”, אמר.
“אבל עשיתי את זה כמבחן”.
שאלתי את הנשיא אם טוד בלאנש טוד בלאנש יהיה המועמד לתפקיד התובע הכללי.
“הוא עושה עבודה טובה מאוד. זה אפשרי”, אמר.
ציינתי שיש הרבה שמות שמוזכרים לתפקיד.
“כולם רוצים את זה. אבל טוד עושה עבודה טובה מאוד. הוא איתי כבר הרבה זמן”, אמר.
“הוא מאוד פנוי עכשיו”.
שאלתי את הנשיא אם ידחה את הדדליין שהציב לאיראן.
הוא השיב: “אני לא רוצה לדבר על זה. יש להם מספיק זמן להגיע להסכם. אם הם לא רוצים להגיע להסכם — כל המדינה שלהם תיעלם”.
ההתחלה של השרשור:
https://twitter.com/rachelvscott/status/2040821990097879279?s=46.twitter
רק איך הוא מתכוון לעשות את זה?