רוטר
14.02.2026
רוטר
בחזרה לסקופים

בריטניה: חבר הפרלמנט מגרייט יארמות׳, שעסק בחקירה בנושא כנופיות האונס, במסר מצמרר לאחר סיום עדויות השורדות – ״אין מילים לתאר את מה שעברו״.

2013,575
התראות
היום מציין את סיום השתתפותן של השורדות בדיוני ועדת החקירה שלנו בנושא כנופיות האונס. פשוט אין לי מילים שיכולות לתאר את האומץ והגבורה של הנשים הללו שהעזו להתייצב ולספר את סיפורן.

אין מילים.

מה שהן עברו אינו ניתן לתיאור.

זו הייתה עבורי חוויה משנה חיים. מעולם לא חשבתי שרוע כזה אפשרי. לעולם לא. לא כאן, בבריטניה. בעיירות שלנו, בקהילות שלנו. זהו רוע טהור. הגברים הללו מושחתים ומנוונים באופן מוחלט.

אם זה היה תלוי בי, אלפים מהם היו מקבלים עונש מוות.

לעשות את מה שהם עשו, בהיקף תעשייתי כל כך, לנערות צעירות חפות מפשע – רבות מהן כבר היו במצב פגיע במיוחד מלכתחילה? אין אפשרות לגאולה עבורם. העולם טוב יותר בלעדיהם.

התחלתי את החקירה הזו משום שכל כך רבים אחרים כשלו.

אם אדבר בכנות, לא הבנתי עד כמה עמוק הרוע הזה מושרש בחברה שלנו.

משטרה, פוליטיקאים, פקידי מועצות, מערכת הבריאות (NHS), עובדים סוציאליים, מוסדות לילדים – זה נמצא בכל מקום.

בכל מקום. לא היה. יש.

לפגוש את הנשים הללו, וגם גברים, ולהקשיב עד כמה הם נבגדו ונכשלו בידי מי שהיו אמורים להגן עליהם? זה שינה את תפיסותיי לנצח. ידעתי שזה חמור. לא ידעתי עד כמה.

כל אחת ואחד שבחרו להתייצב ולספר – הם גיבורים בעיניי.

האומץ והאצילות שבהם הם התנהלו הם דבר שלא ראיתי כמותו מימיי. הכול משום שאינם רוצים שאחרים יסבלו את אותו גורל. זהו קורבן יוצא דופן. הם יכלו פשוט להמשיך בחייהם. לנסות לשכוח. אבל לא – הם בחרו לעשות זאת. אני מלא הערצה כלפיהם.

הדיונים שלנו יסתיימו מחר, לאחר עדותם של שלושה מומחים נוספים.

ואז יתחיל השלב הבא. נפיק דו״ח, ולאחר מכן נפעל להביא אנשים לכלא. יש עוד הרבה מאוד עדויות וראיות שטרם פורסמו – וזה ימשיך וימשיך וימשיך.

גם תחת האפלה תקשורתית, הצלחנו להגיע לעשרות מיליונים. השגנו התקדמות אמיתית.

ולאור הביקוש העצום, נפתח מחדש את הפורטל כדי שנשים נוספות יוכלו לספר את סיפורן.

זה רק ההתחלה.

פוליטיקאים מכל המפלגות כשלו בבנות הללו, פעם אחר פעם אחר פעם.

אין לי שום כוונה להצטרף לרשימה הזו.

לכל מי שתרם – תודה. לצוות שלנו – תודה. ובמיוחד לשורדות – תודה.

אני מאמין שיחד נוכל להתחיל לגרום לבריטניה להבין מה קורה, ולבסוף גם לעשות משהו בנידון.

https://twitter.com/rupertlowe10/status/2022035273333305668?s=46.twitter
20 תגובותמיון לפי
  • כל הכבוד לו. באמת ראוי כאן להחזיר הוצאות להורג בפומבי.
  • מישהו התעורר בבריטניה, רק חבל שהרכבת כבר עזבה את התחנה.
  • הלוואי ויצליח ונקווה שגם אצלנו יגיעו ימים של ניקיון אמת מארץ תצמח, וצדק משמיים נ...
  • צעירים? או משהו אחר?
  • גועל נפש של דיבור מרומז כנגד מהגרים המעשירים את אנגליה הקולוניאליסטית והמנוונת. ...
  • מחריד כנופיות אונס? מהגרים? הלוואי יהיה מישהו אמיץ מספיק לכתוב פוסט שכזה גם אצלנ...
  • האנסים הם החוליה האחרונה בשרשרת הם צריכים לחסל את מי שהביא אותם מי שגונן עליהם מ...
  • במה זה שונה ממה שבני מיעוטים עושים לנשים וילדות כאן?
  • דיבר הרבה מאוד והצליח להימנע מלהזכיר את המילה איסלם. לא נראה לי שממנו תבוא הישוע...
  • הפרשיה הזו נמשכת עשרות שנים כאשר ברוב המקרים מדובר באנסים שרובם הכמעט מוחלט הוא ...
  • התעוררות (בסקייל קטן מידי) זו הייתה עבורי חוויה משנה חיים. מעולם לא חשבתי שרוע כ...
  • מי בישראל החליט באופן ממוסד ומכוון לשים סוהרות ושח''מ צעירות לספק צרכים מיניים ש...
  • כל המלל הזה ואפילו אין מילה אחת על הדת אליה משתייכים כנופיות האנסים או מאיזה מדי...