רוטר
31.12.2025
רוטר
בחזרה לסקופים

צה״ל רוכש עשרות מטוסי קרב מדגם F-15IA

3412,653
התראות
הצטיידות צה"ל במטוסי ה-F-15IA החדשים מעניקה לישראל עליונות אווירית ארוכת טווח, המשלבת עוצמת אש אמריקנית חסרת תקדים עם מוח טכנולוגי כחול-לבן

חיל האוויר הישראלי ניצב בפני קפיצת מדרגה מבצעית משמעותית שתשנה את פני המערכה העתידית בזירות הרחוקות. בלב השינוי עומדת ההחלטה על הצטיידות בעשרות מטוסי קרב מדגם F-15IA, הנחשבים כיום לחוד החנית של עולם התעופה הצבאי.

מטוסים אלו, המהווים גרסה משופרת וייעודית עבור הצרכים הישראליים, נועדו להבטיח את שימור היתרון האיכותי של צה"ל מול האיומים המתגברים במעגל השלישי. המהלך מסמן לא רק התעצמות צבאית, אלא גם הידוק של הקשר האסטרטגי בין ירושלים לוושינגטון, במיוחד לאור העיתוי המדיני הרגיש של העסקה.

על פי הודעה רשמית שפרסם הפנטגון, משרד ההגנה האמריקני חתם על חוזה ענק בהיקף של כ-8.6 מיליארד דולר לאספקת 25 מטוסי קרב ראשונים, כאשר ההסכם כולל אופציה להרחבת הרכש ל-25 מטוסים נוספים בעתיד. המימון לעסקה מגיע מיתרות הסכם הFMF הנוכחי וחלקו האחר בשקלים.

המשך הכתבה
https://www.israeldefense.co.il/node/67328
34 תגובותמיון לפי
  • אני אוהב את המראה של המטוס הזה
  • לאלו שתהו (כמוני) על ההבדל בין הF-15 ל F-35 ההבדל המרכזי הוא ש-F-15 הוא מטוס קרב...
  • אחרי כל הדיבורים הנכונים והיפים, אני רק עומד ושואל , מתי יגיעו אלינו כל הצעצועים...
  • מעל מיליארד שח למטוס אחד.
    מטורף.
    אני בספק אם זה שווה את זה.
  • ביבי הגנב הזה שוב לוקח את הקרדיט של בנט ולפיד. הרי ברור שבנט נכנס ללשכת ראש הממש...
  • סוכריה לישראל שביבי יסכים שארה''ב תמכור F35 לטורקיה.
  • אבל הסעודים והקטארים והטורקים יקבלו לפנינו מטוסים מתקדמים בשתיקתו של מר חנינה
  • ''עשרות'' עשרות בשבילי זה לפחות 30-40... רכשנו "רק" 25 והם יגיעו בעוד שנה , 2 או...
  • ככל שאני מבין, האספקה רק בעוד כמה שנים טובות, לא בעשור הנןכחי