רוטר
03.10.2026
רוטר
בחזרה לפוליטיקה ואקטואליה

כשלים בהסברה הישראלית

16113
התראות
לפייסבוק יש חוש ריח של כלב צייד בנוגע למה שמעניין אותי...תוך מס שניות הוא קולט את הדברים שמסקרנים אותי ומתחיל להפציץ אותי בהם עוד ועוד, כך נותר מעגל אינסופי של התמכרות...בו אני צופה עוד ועוד בתוכן שמלכתיחלה סקרן אותי...

אז מעניין אותי מה אומרים עלינו בעולם,כי בארץ אני לא נחשף לזה, ואני נחרד יותר ויותר ממצבנו העגום בדעת הקהל העולמית, כל כך הרבה אנשים אומרים דברים כל כך נוראיים על ישראל, ובמדינות ידידות שלנו, כמו ארהב או מדינות מערב אירופה, רובם כלל לא ערבים או מוסלמים - רובם אמריקאים או אירופאים לבנים נוצרים שעושים את העבודה עבור אויבינו

וכשאני רואה את הקיצוניים ביותר אני כבר יודע - אלו הם יהודים מארה"ב או קנדה, רובם משכילים ביותר, אנשי אקדמיה, רבים מהם ניצולי שואה או צאצאים לניצולי שואה - הדברים שהם חושבים ואומרים על ישראל מזעזעים

אני כל כך נחרד שכבר למעלה משנה לא טסתי לחול, כי לא בא לי שמישהו יטיח בפני "רוצח ילדים" ויהרוס לי את החופשה...

ואני שואל את עצמי איך הגענו למצב הזה, שלנו כל כך ברור שהצדק עמנו, אבל העולם כולו, ובראשם יהודים רבים - חושבים את ההיפך הגמור ?

אז נכון אנחנו מצטיירים כחזקים בסיפור עם הפלשטינאים, ועזה נראית כמו אחרי פצצת אטום עם 73 אלף הרוגים, וגם על כל יהודי בעולם יש כ 100 ערבים וכ 200 מוסלמים, כך שנתוני הפתיחה שלנו לא משהו בלשון המעטה...

אך עדיין, ישנן מספר נקודות מפתח שאנחנו כושלים בהן, לדעתי, והייתי רוצה לעמוד עליהן כאן :

א. כשערייך מותקפות בטילים במשך דורות על בסיס שבועי בממוצע- אמריקה מעולם לא הותקפה מבחוץ על שטחה הריבוני האורגני, אמריקאי יודע שהוא מוקף אוקיינוסים ממזרח וממערב, ובצפון ובדרום יש לו שתי שכנות שמעולם לא יתקפו אותו. בפעם היחידה שארהב הותקפה בשטחה הריבוני, בשטח שהוא למעשה קולוניה שלה - הוואי (וזה היה על מטרות צבאיות לא אזרחיות) - כולנו זוכרים איך זה הסתיים - שתי פצצות אטום על המדינה התוקפת

צריך להסביר לכל האמריקאים שידמיינו איך היו מגיבים אילו טילים, ממקסיקו למשל, היו נופלים במשך עשרות שנים, על בסיס קבוע על ניו יורק, לוס אנג'לס, וושינגטון, אנשים רצים למקלטים בכל הערים הללו עם אזעקות - האם הם היו מתעניינים כמה אזרחים " בלתי מעורבים " יפגעו בתגובה שלהם ? אפשר לאמר בבטחון שכל נשיא אמריקאי, רפובגליקני או דמוקרטי, היה מגרען את מקסיקו בתגובה למתקפות שכאלו. את יפן הם גירענו על הרבה פחות

ב. הטענה שהכי קשה לנו להתמודד איתה היא "רצח ילדים" - ראיתי לאחרונה את חן מזיג, מהמסבירנים הישראליים הבולטים, מתעמת בתכניתו של פירס מורגן בטלויזיה הבריטית עם פרופ נורמן פינקלשטיין היהודי עוכר ישראל - עם פתיחת הדיון פינקלשטיין הטיח בחן שהוא רוצח ילדים, המראיין פירס מורגן שאל את חן מה יש לו לאמר על זה, חן היה נראה קצת בשוק וכל מה שהיה לו לאמר זה "אני נראה לך רוצח ילדים?"

חייבים להיות מוכנים להאשמות הללו, ובנוגע לילדים התשובה היא ברורה - ההורים של הילדים הללו, שבחרו להתגורר בישות ריבונית שתוקפת ללא הרף את שכנתה ללא סיבה - הם אחראים לגורל הילדים. מי שגר בישות ריבונית שתוקפת ללא סיבה את שכנתה ללא הרף הוא שאחראי לכל מה שיקרה להם, מי שבוחר לשלוח את ילדיו לגן בו מלמדים אותם להיות מחבלים מתאבדים - אחראי לזה שחייהים יהיו בסכנה, מי שבוחר להתגורר עם ילדיו בסמוך לטרוריסטים חמושים שמתכננים פיגועים ושמשגרים טילים על אזרחים במדינה שכנה - הוא אחראי לכך שילדיו עלולים להפגע, כי המדינה השכנה זכותה להתגונן כנגד תוקפנות

ג. מי הוא התוקפן - צריך לחזור ולהדגיש שכל מלחמות ישראל וכל הסבבים האלימים עם הפלשתינאים התחילו כתוצאה מתוקפנות פלשטינאית/ערבית, ישראל מעולם לא יזמה אלימות,כולל הסבב הנוכחי שהתחיל במתקפת טרור אולי הנוראה ביותר בתקופה המודרנית בשביעי לאוקטובר. התוקפן הוא זה שאחראי לתוצאות מעשיו והוא צריך לשלם מחיר כזה שימנע ממנו לתקוף שוב בעתיד

מנגד, צריך להדגיש שכל יוזמות השלום וכל הסכמי השלום שיש לישראל היו ביוזמת ישראל. צריך להדגיש שאת עזה מסרנו לפלשתינאים פעמיים לא פעם אחת, לא רק ב 2005, גם בהסכמי אוסלו מסרנו את את רוב עזה לפלשתינאים.

אף אחד מהמסבירנים לא מזכיר את הסכמי אוסלו - זה הרי היה אחד מנסיונות השלום הנועזים, יש יאמרו ההזוים, בעת המודרנית, כשממשלת ישראל הציעה לאחד מהארכי טרוריסטים הידועים לשמצה במאה ה-20 - יאסר עראפת, אדם שכבר אז היו על ידיו דם של מאות אם לא אלפי אזרחים ישראלים במאות פיגועי טרור מכל הסוגים, החל מחטיפות מטיסים, דרך רצח ספורטאים באולימפיאדה וכלה בשיגור טילים על ישובים בישראל - לאדם זה ישראל הציעה למסור שטחי מולדת, למסור לו עשרות אלפי כלי נשק, והכל רק כדי שיפסיק לתקוף את ישראל. אותו ארכי טרוריסט קיבל פרס נובל לשלום הודות ליוזמה הישראלית הזו. אותה יוזמה ישראלית עלתה לישראל בלמעלה מאלף נרצחים בגל פיגועים שהגיע לאחר אוסלו, שאף מדינה לא ידעה כמותו, עם אוטובוסים מתפוצצים ומחבלים שמתאבדים במקומות ציבוריים על בסיס שבועי

ד. צריך להבהיר שעזה טרם השביעי באוקטובר לא רק שהיתה שטח ריבוני פלשתינאי אלא גם ישראל היתה היחידה שסיפקה לעזה מים, חשמל, מזון, מלט (ששימש אותם להכנת מנהרות) וכל דבר אחר שהיו צריכים על מנת לנהל אורח חיים תקין. מצרים, האחים שלהם, שגובלים איתם מדרום, לא סיפקה להם כלום חוץ מהברחות נשק

ה. ולסיום - לאלו מבין הפרו פלשתינאים שמגיעים לשאלות כמו למי הזכות ההסטורית על הארץ - השאלה היא פשוטה - האם יש התיישנות על זכויות של עמים על אדמתם - אם אין התיישנות - אז ראשית, כל המדינות שנמצאות על אדמות שכבשו צריכות להתפנות, כמו ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, ועוד רבות וטובות, ובכלל - אם אין התיישנות אז ליהודים זכות הסטורית שכתובה בתנך _(אותו ספר בו מאמינים גם הנוצרים וגם המוסלמים) ומתועדת באינספור ממצאים ארכיאולוגיים הממלאים את הארץ

היהודים שלטו (לא רק התגוררו, שלטו) בארץ במשך למעלה מ 1200 שנה מתקופת אברהם אבינו ועד שגורשו על ידי הרומאים (עם הפסקה של כ 50 שנה בגלות בבל), דרך כל המלכים, המצביאים ןהנביאים המפורסמים שעל שמותיהם נקראים מליוני אנשים ברחבי העולם - דוד, שלמה, שמואל וכו

מרגע שגורשו על ידי הרומאים ועד להווסדות מדינת ישראל - במשך כאלפיים שנה - שלטו בארץ רק אימפריות כובשות, מעולם לא שלטו כאן פלשתינאים או ערבים, כך שילידי הארץ היחידים ששלטו בארץ הזו היו היהודים

ואם יש התיישנות - אז אנחנו כבר כאן ובנינו את הארץ מאפס, כשהגענו לא היה כאן כלום

כך שאיך שלא מסתכלים על זה - אין לפלשתינאים זכות הסטורית על הארץ

16 תגובותמיון לפי
  • הסברה ישראלית⁉️ מנסה להבין במה מדובר... ממש ברגעים אלה, אחד המסבירים הגדולים שק...
  • רוה''מ אלוף העולם בתרוצים מזניח את ההסברה ודיפלומטיה. הפקיר אותה לעוקצים וחנפנים...
  • חייב לומר שהשיטה שהצעת לא תעבוד היום. צריך תנועות grassroots במדינות היעד שאתה ר...