רוטר
03.10.2026
רוטר
בחזרה לפוליטיקה ואקטואליה

למי שפספס - עכשיו יאיר לפיד מגלה לכם מה עמד מאחורי הנאום המפורסם שלו לפני 7-10 !!!

15285
התראות
הנה הסרטון החדש, שמתייחס לנאום המפורסם. האם לפיד יגלה מה עמד מאחורי זה??

https://x.com/yairlapid/status/2100827564340051977.twitter

1) בדקה 0:13 לסרטון, לפיד אומר:

"אפשר היה למנוע את זה, מפני שכל העובדות היו מונחות בפני מקבלי ההחלטות."

אוקי... מה העובדות? מה היה המידע המודיעיני?

ספויילר: סרטון שלם, ולפיד פשוט לא חושף את המידע....

אבל לפיד, מה איכפת לך לגלות??? הרי המתקפה של חמאס כבר בוצעה!!

וכבר אין יותר סינוואר, ולא נסראללה, וגם אסד הלך, ואפילו איראן די גמורה. אז איזו סיבה יש להמשיך להסתיר את המידע המודיעיני???

גלה לנו לפחות חלק, כדי שנוכל להבין יותר טוב למה עשית מסיבת עיתונאים דרמטית!

לא מגלה...

2) דקה 0:33 לפיד אומר:

"משפט הפתיחה של מסיבת העיתונאים היה: ערב יום-הכיפורים, אני נאלץ להזהיר את אזרחי ישראל, אנו מתקרבים קרבה מסוכנת לעימות אלים, רב-זירתי...

כל ראשי מערכת הביטחון, שב"כ, צה"ל, משטרה, מזהירים את הממשלה מפני התלקחות אלימה, אבל הגורמים הקיצוניים מונעים מראש-הממשלה לפעול באופן אחראי."

סוף ציטוט לפיד.

המממ, אז הולכת להיות התלקחות אלימה? עימות רב-זירתי? וזה מה שהגורמים הקיצוניים רוצים? אז.... מה זה לפעול באופן אחראי?

לא לבצע מתקפת מנע? כן לבצע מתקפת מנע?

לחסל את כל צמרת חמאס? לא לחסל אותם?

לחסל את כל צמרת חיזבאללה? לא לחסל?

או שהוא מתכוון למשהו אחר אולי? כמו... לעצור את חקיקת הרפורמה המשפטית? זה מה שיעצור את אויבינו? מה, גם הם לא אוהבים את הרפורמה?

מה בעצם לפיד אומר פה? מה הצעד האחראי?!

לפיד לא מפרט. צריך לסבול הרבה דקות של הסרטון הזה של לפיד, עד שמגיעים לאיזשהו רמז לגבי מה הצעד האחראי שלפיד מתכוון אליו:

3) דקה 4:21 לסרטון. לפיד:

"שאלו אותי לא פעם אם זה לא היה יכול לקרות גם לי. התשובה היא לא. על הרבה פחות מזה הוצאתי את צה"ל למבצעים ופעולות מנע."

אההההה, אז הצעד האחראי זה לעשות מבצע צבאי, או פעולת מנע, כמו חיסול צמרת חמאס וחיזבאללה...

אבל רגע, זה.. לא יביא למלחמה רב-זירתית?

הרי לפיד אמר, בתחילת הסרטון שלו, שהתלקחות אזורית מתקרבת, ושנתניהו לא מונע זאת, בהשפעת הגורמים הקיצוניים (אלו שאני מבין שבד"כ מכונים "מחרחרי מלחמה").

כלומר, לפיד הוא בעצמו גורם קיצוני?
15 תגובותמיון לפי
  • לפיד הוא אדם נמוך IQ, רב ב-EQ. בגלל שפופולרי לדבר על מחדל מודיעיני, הוא לא מכיר ...
  • לפיד צדק ואז וגם בעת הקמת הממשלה. הייתה מתיחות בדרום ואזהרות ורוה''מ כרגיל עצם ע...