+++ מדוייק
''רוצים התחייבות שמי שנכנס לצה''ל חרדי ייצא חרדי? אין לי התחייבות שמי שנכנס יוצא חי'' (בנט שם, שם)
אי אפשר להבטיח שחייל ייצא חי, זו גזירת גורל שעלינו לחיות איתה כל עוד אנו חיים על חרבנו.
אבל השאלה האם חרדי שיתגייס לא ייצא חרדי אינה גזירת גורל, היא תוצאה של מדיניות, ניתן אילו רק הצבא יחליט שזה חשוב לו, ליצור תנאים בהם מי שמגייס חרדי ייצא חרדי.
אבל האם זה לא מתקיים בחטיבת החשמונאים?
אני מאוד מקווה שכן, אבל לאור הפרות הסכמים סדרתית של הצבא, גם מול החרדים וגם מול הציונות הדתית, אני לא יכול להגיע שזה מרגיע אותי.
הסירוב של הצבא עד כה לעגן בפקודות מטכ"ל את פקודות חטיבת החשמונאים והדחת אל"מ אבינועם אמונה, אינם צעדים בוני אמון בלשון המעטה...
נקודה שניה בדמגוגיה הבנטית, זה שחיילים שלא חוזרים בחיים זה שברי אחוזים, בעוד כאלו שעוזבים את קיום המצוות בצבא זה באחוזים נכרים, אף אחד מאיתנו לא היה מתגייס לצבא שבו היו נהרגים חיילים באחוזים של מורידי הכיפה בצבא.
אהה ושכחתי עוד נקודה קטנה, "רוצים התחייבות ש..." לא בנט, ממך אנחנו לא מצפים לשום התחייבות...
- בזה הוא צודק.
- בדיוק. דין אחד לכולם. אין שום אפשרות להבטיח שמי שמשרת יצא חי, ויעשו את כל המאמצי...
- נכון. זו בחירה של החייל. לא אשמת צהל. אם כבר זו אשמת המערכת שהביאה אותו עד אותה ...
- רוצים התחייבות שמי שנכנס נוכל יוצא נוכל שלא יתחפש