רוטר
18.08.2026
רוטר
בחזרה ליש לי מה לומר

במלאת שנה לפטירתו של המרצה האהוב, המהנדס ג'יהאד חאיק, בנו פרופ' חוסאם בדברים מרגשים:

00
התראות

״המכללה הטכנולוגית נוף הגליל הייתה עבור אבי הרבה מעבר למקום עבודה, היא הייתה בית מקצועי, חינוכי ואנושי".

ג'יהאד חאיק, מחנך, מרצה, אדם משכמו ומעלה היה מופת של הצופה לדורות, המחנך, באהבה, במסירות, במקצועיות.

ג'יהאד האמין בכל ליבו בעבודה מאומצת, באחריות ובשליחות אמיתית כי דור העתיד של ההנדסאים הצומח במכללה הטכנולוגית נוף הגליל, יוביל את הבשורה בשנים הבאות.

במלאת שנה לפטירתו אמרה מנכ"לית המכללה הטכנולוגית נוף הגליל, הגב׳ מרב ששון אמויאל: "שמו של ג'יהאד חקוק באותיות של זהב על כותל העשייה של המכללה, בליבות המרצים, סגל ההוראה ואלפי בוגרי המכללה אותם לימד במקצועיות ובאהבה".

בנו, פרופ' חוסאם חאיק שיתף בזיכרונותיו כילד כשהתלווה לאביו בבואו למכללה: "כבר בילדותי זכיתי להכיר את המכללה מקרוב. פעמים רבות הצטרפתי אל אבי למכללה, ישבתי בכיתות והסתובבתי בין כתליה עוד כשהייתי ילד קטן. כך נחשפתי לאווירה המיוחדת ששררה בה, שילוב של מקצועיות, חדשנות, סקרנות, יחס אישי ותחושת קהילה".

זיכרון וגעגוע.

כבר שנה, המרצה האהוב, המסור, המקצועי, המחנך והאדם הגדול, המהנדס ג'יהאד חאיק, השיב נשמתו לבוראה לפני שנה והותיר חלל

עצום של זיכרון וגעגוע לאוהביו, מכריו ובקרב אלפי הסטודנטים שטיפח ולימד במשך למעלה משלושה עשורים במכללה הטכנולוגית נוף הגליל.

סגנית מנהלת בית הספר להנדסאים, לשעבר, הגב׳ אריאלה דוייטש, אשר עבדה עמו בכל תקופת עבודתו במכללה, משתפת: "ג'יהאד היה אדם, דמות מופת ומודל לחיקוי של איש של אנשים.

ג'יהאד ראה את האדם שבסטודנט, תמיד איר פנים, הדריך וחינך בסבלנות ומתוך כבוד וחמלה לסטודנטים.

ג'יהאד ראה במכללה את ביתו השני, גאוותו הייתה על חבריו לסגל ועל הסטודנטים שפעל רבות להצלחתם.

דמותו חקוקה לעד בקרב אלפי הבוגרים אשר כל אחד מהם נושא בליבו את המרצה האהוב".

בנו, פרופ' חוסאם, זכה השנה במדליית האקדמיה הלאומית לממציאים בארצות הברית הנחשבת לאחת ההוקרות היוקרתיות והחשובות ביותר המוענקות לממציאים בארצות הברית ובעולם וכן בעיטור נשיא המדינה, העיטור הגבוה ביותר המוענק במדינת ישראל: "המכללה הטכנולוגית נוף הגליל הייתה עבור אבי הרבה מעבר למקום עבודה. היא הייתה בית מקצועי, חינוכי ואנושי. במשך למעלה משלושה עשורים הוא הקדיש את עצמו להכשרת דורות של הנדסאים, מתוך תחושת שליחות עמוקה, מסירות ואמונה בכוחו של החינוך הטכנולוגי לשנות את חייו של אדם ולתרום לחברה כולה.

כבר בילדותי זכיתי להכיר את המכללה מקרוב. פעמים רבות הצטרפתי אל אבי למכללה, ישבתי בכיתות והסתובבתי בין כתליה עוד כשהייתי ילד קטן.

https://imagizer.imageshack.com/img923/5287/GuOJmq.jpg
ג'האד וחוסאם , ברגע שגרתי של אהבת אב לבנו

כך נחשפתי לאווירה המיוחדת ששררה בה, שילוב של מקצועיות, חדשנות, סקרנות, יחס אישי ותחושת קהילה.

ראיתי מקרוב את הקשר החם שבין המרצים לסטודנטים ואת הדרך שבה המכללה אינה מסתפקת בהקניית ידע מקצועי בלבד, אלא מעניקה לסטודנטים גם ביטחון, כלים מעשיים ואמונה ביכולתם להתקדם ולהצליח.

אחת מסגולותיה הגדולות של המכללה היא היכולת לראות כל סטודנט כאדם שלם, לזהות את הפוטנציאל הטמון בו ולהעניק לו הזדמנות אמתית לצמוח. היא משלבת בין מצוינות טכנולוגית לבין ערכים של אחריות, התמדה, צניעות ואהבת האדם. אלה היו גם הערכים שאבי האמין בהם ושאותם ביקש להנחיל לסטודנטים שלו.

https://imagizer.imageshack.com/img924/1456/BBlRHx.jpg
מנכלי"ת המכללה מול תמונת הבן במכללה

הזיכרונות שלי מהמכללה שלובים בזיכרונותיי מאבי. כאשר אני חושב על המסדרונות, הכיתות והמעבדות, אני נזכר בדמותו, במסירותו ובאהבתו הגדולה להוראה ולסטודנטים. בעוד שהוא היה גאה בי ובהישגיי, אני הייתי ועודני גאה בו באדם שהיה, במחנך שהיה ובמורשת המקצועית והאנושית שהותיר אחריו במכללה ובלבם של דורות רבים של סטודנטים״.

לפני שבע שנים הצטלם ג'יהאד הגאה ליד תמונת בנו פרופ' חוסאם, אשר נבחר להיות אחד מחמישים ושלוש דמויות המופת של מדינת ישראל ממציאים ומפתחים אשר השפיעו על האנושות בתערוכה של משרד המדע המעטרת את כותלי המכללה.

האבא הגאה הצטלם כשהוא מביט בתמונת בנו אהובו וכולו אושר, כאשר הצגתי לפרופ' חוסאם את תמונת אביו האהוב אמר: "התמונה

בה מצולם אבי מביט בתמונתי בתערוכת המפתחים והממציאים במכללה, יקרה ללבי במיוחד. בעוד שהוא הביע שם את גאוותו בי, האמת היא שאני הייתי ועודני גאה בו, בדרכו, בעשייתו, בתרומתו לדורות של סטודנטים ובמורשת האנושית והחינוכית שהותיר אחריו."

כבר שנה של זיכרון, געגוע ואהבה גדולה לאדם ששירת חייו באמצע נקטעה, אך הכוכבים שזרע באהבה גדולה מאירים את עולם התעשייה.

https://imagizer.imageshack.com/img923/4049/kgqdwQ.jpg

האבא הגאה מביט בתמונת בנו, המדען הבינלאומי עטור הפרסים, חוסאם, על כתלי המכללה הטכנולוגית נוף הגליל.

צילום: אלבום פרטי