רוטר
31.12.2025
רוטר
בחזרה ליש לי מה לומר

המסביר הלאומי נאיל זועבי, עומד בחזית מאז טבח שבת שמחת תורה ומגן על מדינת ישראל : שליחות חייו

10
התראות

https://imagizer.imageshack.com/img922/7610/lD7iHk.jpg

נאיל זועבי מחנך, רודף שלום, ממובילי הקיום המשותף, איש הגליל, המגן על מדינת ישראל ברחבי העולם הערבי, מאז טבח שבת שמחת תורה.

הקול והפנים של מדינת ישראל בקרב עשרות מיליוני מוסלמים בעולם, קיים למעלה משבע מאות ראיונות, בהם, מורכבים ומאתגרים במיוחד, ראיונות שהובילו לנאצות וגידופים נגדו, מכינויו כבוגד ורוצח ועד להשפעתו המחלחלת לרחובות העולם המוסלמי.

נאיל זועבי: "זו שליחות חיי, הכל שווה את ההגנה על מדינת ישראל, שיצאה למלחמה מהמוצדקת ביותר בתולדותיה. שום איום על חיי לא ימנע ממני לעמוד מול כל שונאי מדינת ישראל ומבקשי החרבתה."

נאיל זועבי הוא דמות מוכרת בחברה הישראלית, ומאז טבח שבת שמחת תורה הוא דמות מוכרת במיליוני בתי מוסלמים ברחבי העולם, מאיראן דרך מצרים ועד סוריה ולבנון, נאיל זועבי הוא פרצופה של מדינת ישראל בשנתיים האחרונות.

במלאת שנתיים למלחמת חרבות ברזל–התקומה, קיימנו ראיון עם נאיל זועבי על עמידתו האיתנה בחזית המלחמה, המלחמה על תדמיתה של מדינת ישראל, על מאות ראיונות, לעיתים ארבע ראיונות ביום, ברשתות ערביות ברחבי העולם, המחנך שהיה לשופר הלאומי, למען מדינת ישראל.

נאיל אשר השתתף בהלוויות חללי צה"ל, ניחומי אבלים במשפחות השכולות, ביקור פצועים במחלקות השיקום, סיורים בקהילות החרבות בעוטף עזה וסיור מודרך בתוככי עזה החרבה.

536 ראיונות קיימת נכון לרגע זה ברשתות המובילות ברחבי העולם הערבי, מה היה הריאיון הראשון?

ביום שבת, השבעה באוקטובר, החלו השמועות להגיע גם אלינו לכפר הפסטורלי נין בגליל התחתון, התחלתי לקבל תמונות זוועה, נחרדתי ומיהרתי למחוק אותן, עדיין לא הבנתי את עוצמת האסון, ואז קיבלתי טלפון מתחנת טלוויזיה ממדינה מוסלמית וביקשו לשוחח עימי על המתרחש בישראל, התארגנתי במהירות, עליתי לשידור מהבית ומאז הכל היסטוריה.

ומאז, כל יום אתה מופיע בכל תחנה ערבית בינלאומית מכובדת ומשמיע את הקול של מדינת ישראל, מול מראיינים עוינים, מול חברי פאנל שחלקם מנאצים, מחרפים ומגדפים, תאר את המציאות

אני לא רוצה לעשות ההכללה, היו מראיינים הגונים והיו מראיינים עוינים, עם אלימות מילולית ושפה בריונית, כך גם היה עם חברי הפאנל, חלקם תקפו אותי כמוסלמי, כינו אותי בוגד, טרוריסט, שותף לרצח תינוקות בעזה, הבטיחו לי שסופי קרב וחיי משפחתי בסכנה, האיומים לא פסקו לרגע, למרות האווירה הרעילה לרגע לא עלה בי הרהור לעצור את השליחות שלי למען המדינה.

והמחיר האישי המשפחתי?

מחיר גדול מאוד וכואב מאוד, אל מול האנשים בישראל וגם בעולם שהודו לי על המלחמה, על היותי חייל במערכה על הגנת מדינת ישראל, היו אלה ששיגרו איומים גלויים, שאיימו לרצוח את משפחתי, לרצוח אותי, גם בתוככי ישראל ובוודאי אחרי כל הופעה שלי. היו ימים שהייתי נכנס לרכב ובודק אותו לפני, האווירה לעיתים הייתה רעילה מאוד הרגשתי שאדי הדלק של השנאה מאיימים להבעיר אותי ואת אוהביי.

המשפחה, ילדיך אשר כולם שירתו בשירות לאומי או בכוחות הביטחון, לא ביקשו ממך להוריד פרופיל, לעצור?

יש לי משפחה נפלאה, וחברים רבים התומכים בי בכל מעשיי למען המדינה, השליחות להגנת מדינת ישראל בוערת בי, אני עושה זאת כבר למעלה משנתיים ללא כל תמורה, בהתנדבות מוחלטת, לעיתים אני משלם מכספי על תרגום ועריכת הסרטונים כדי להפיץ אותם.

ההגנה על מדינת ישראל אחרי הטבח היא מורכבת ומאתגרת, תובעת הכנה מדוקדקת לפני כל שיח, ואתה עומד בה בכבוד רב.

תודה רבה, אכן, בכל הראיונות שאני מתראיין, אני נצמד לעובדות, לרקע ההיסטורי, להסכמי עבר, להבנות, למציאות, אני מנהל שיח עוצמתי ומכבד, מסרב להיכנס לפינות ולשיח אלים ולא מכבד, חלק מחברי הפיינליסטים, גם כאלה המתנגדים  מאוד לעמדתי ומכבדים את עמדתי.

אתה מרגיש שאתה מצליח בשליחות שלך?

אני מאמין ומקווה, אחרת הייתי יורד מהבמה, אני יודע שההשפעה היא אמיתית, אני מקבל תגובות תומכות, אני מקבל תגובות מכל העולם הערבי, במיוחד מאזרחים במדינות שאין להם קשרים עם מדינת ישראל.

מי היו הפאנליסטים העויינים ביותר אותך?

ללא ספק הפאנליסטים המצריים, רמת העוינות והשנאה שלהם למדינת ישראל נוראית, ובעיקר אנחנו צריכים להקשיב לדיבורים של הפאנליסטים המצריים שחוזרים כמעט בכל ראיון איתי על זה שהם במרחק שעה מתל אביב, האיומים בטבח מצד המצרים מטרידה אותי מאוד.

אתה עובד עצמאית ?

ברור, אני משרד הסברה של אדם אחד, ללא כל מימון משום מקום, זוהי שליחות חיי ואני גאה לבצע אותה במסירות.

https://imagizer.imageshack.com/img924/1316/QOH6jz.jpg

לוחם בחזית ללא הפסקה למען מדינת ישראל
מה הלאה, לאן אתה ממשיך מכאן?

בכוונתי להמשיך לשרת ולהגן על מדינת ישראל ולהמשיך לעסוק בחיבורים ושילובים, בקיום המשותף בארץ שלנו.

כאזרח מוסלמי-ישראלי גאה, המתרגש משמיעת ההמנון הלאומי, המצדיע לדגל המדינה, הפועל כל חיו לחיבורים ושילובים בחברה הישראלית על הפספס האנושי, המרכיב את הישראליות, אני חש שעדיין לא הגענו למנוחה ולנחלה. 

מדינת ישראל, מדינה יהודית דמוקרטית, היא הבית שלי, של הוריי, של סבי וסבתי, של ילדיי ונכדיי, נינים, אנחנו כאן להיות חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית, יש לנו עבודה רבה, אנחנו בדרך לתיקון הגדול.

https://imagizer.imageshack.com/img922/8986/dxuBx2.jpg
מפריך את עלילת הרעב בעזה

נאיל זועבי הוא הקול הצודק למען מדינת ישראל, הפנים היפות של היחד הערבי-ישראלי, הוא התקווה שעוד נכונו לנו ימים טובים ביחד, ועד אז, נאיל ממשיך להתייצב, בהתנדבות, באהבה ובתחושת שליחות לצד מדינת ישראל ואזרחיה.  

1 תגובותמיון לפי
  • צריך וראוי לתת לו לשכה ותמיכה מהמדינה / משרד ההסברה... אבל אצלנו..??? 😡